Kungsladugårds BK – Pushers BK 4-2 (0-0)
Laget: Eskil – Per, Petter, Raman, Erik W – Erik A, Andreas C, Christoffer G, Johan J – Lunkan - Nicki

Målen: 0-1 Johan (CG) 3-2 Pierre (Andreas CH)
Gula kort: Raman, Johan J, Andreas CH

Igår var det premiärmatch för Pushers mot Kungsladugårds BK. En riktigt tuff uppgift då KBK tippats som seriesegrare av de flesta av seriens visa män.
Det kändes redan i omklädningsrummet att det var ett mer laddat Pushers gentemot tidigare matcher.

1:a Halvlek. Tack vare kraftig sidvind så var det svårspelat för bägge lagen. Många missade uppspel, passningar och mottagningar och inget riktigt ordnat spel . Utan att vara allt för enögd tyckte jag nog att Pushers vann halvleken på poäng. Vi hade lite mer boll och till skillnad från KBK som endast hade något inlägg då och då kom vi i alla fall till ett fåtal halvchanser och några hörnor. Strax innan paus kom Erik A fram på kanten och spelade in bollen mot straffpunkten. Lunkan som störtade fram lyckades i ett trängt läge vrida knät. Troligtvis var det inre ledband som tänjdes ut. Ännu en skada i en premiärmatch på Apelsinplan. Ni som kan er Pushershistoria vet att det inte är den första. Ett mycket tungt avbräck och så klart supertråkigt för Lunkan som fick ledas av planen.

Känslan i paus var nog att vi tids nog skulle bryta igenom KBKmuren och få in en boll. Redan efter 3 minuter fick Johan en passning av CG och kunde göra säsongens första mål. Därefter följde en period av mycket fint spel och ett antal fina chanser från Pushers, men det var ändå KBK som fick in nästa mål efter en hörna som olyckligt nickades i eget mål av Andreas. Strax därefter fick även Raman avbryta matchen (lårkaka)efter att ha krockat med en motståndare.

Tyvärr blev det nu allt mer förvirrat i Pushers försvarsspel. Vi föll ner i planen, blev utspridda och började slå massvis med felpass. KBK höjde sig däremot ett par snäpp och var helt plötsligt ett annat lag. 2-1 kom efter en upprullning och ett friläge. 3-1 inte långt därefter var även det ett riktigt sjabbel. Med 20 minuter av matchen kände nog en del att det var kört, men vi lyckades ta oss i kragen och komma in i matchen igen. Pierre fick äntligen bollen i en av sina löpningar och sprang så klart ifrån alla. Avslutet var det heller inga fel på och 3-2 var ett faktum. Sista kvarten blev det riktigt hawaiispel där lagen bytte chanser med varandra. Trots att vi hade ett par fina lägen så var det KBK som fick sista ordet med 4-2 i slutminuten.

Trots förlusten tycker jag att vi gör en bra match. Att KBK var sjukt effektiva, vi lite slarviga i försvarsspelet och att vi fick två tunga skador på nyckelspelare känns som det som avgör.

Per gör en riktigt bra första halvlek, Erik A slet som ett djur och ingen gjorde egentligen någon dålig match, men veckans Topp 3 går till:
3P Johan Jonsson – Finns ingen som helst anledning att han inte skall dominera alla matcher han spelar. Hoppas han gör det i år.
2P Joakim Edström – Började på bänken, men släppte handbromsen när han kom in efter en halvtimma. Det vill vi se mer av.
1P Petter Jonsson – Kan inte lastas för målen och var som vanligt stensäker.